Nova lokacija za brži i bezbedniji prevoz putnika: Pogledajte šta omogućava novo autobusko stajalište "Jug"
Foto: Beograd.rs

gradske aktuelnosti

Nova lokacija za brži i bezbedniji prevoz putnika: Pogledajte šta omogućava novo autobusko stajalište "Jug"

Posebni autobusi gradskog prevoza sa autobuske stanice „Jug” razvoziće putnike koji budu želeli da idu put Slavije

Objavljeno:

Novo autobusko stajalište „Jug" obezbediće građanima Srbije i Beograda, a i prevoznicima koji dolaze iz pravca juga ka Novom Beogradu, da lakše dođu do željene destinacije.

To će praktično biti i stajalište gde će moći da uđu i putnici koji nameravaju da krenu ka jugu Srbije.

Nova autobuska stanica
foto: Beograd.rs

To je jedna potpuno nova lokacija, kaže Bojan Bovan, gradski sekretar za saobraćaj.

- Doneta je odluka da se dozvoli svim autobusima koji dolaze iz pravca juga Srbije, da mogu da koriste Gazelu na kojoj nema semafora i koja je relativno blizu nove Glavne autobuske stanice, s tim što moram da kažem da ćemo biti vrlo rigorozni po pitanju kontrole svih tih autobusa koji dolaze. Oni će imati mogućnost da im putnici izađu na stajalištu iz pravca juga Srbije ka Novom Beogradu, drugo mesto gde će to moći da urade biće autobusko stajalište „Jug”. To je jedna potpuno nova lokacija, tako da sva ona stajanja koja su do sada bila na Autokomandi i koja su stvarala gužvu zbog koje su nastajali ozbiljni problemi u celokupnom drugom beogradskom saobraćaju, ovim će biti anulirana, napominje Bovan.

Bojan Bovan
foto: Beograd.rs

Kako ističe, biće i bolja protočnost saobraćaja, sva zaustavljanja koja su do sada bila na Autokomandi i koja su stvarala gužvu na ovom potezu, biće rešena.

-Imaćemo protočnost. Brzo će se stići preko Gazele, tu nemate semafor, praktično do Glavne autobuske stanice i onda ćemo imati jednu kompletnu zaokruženu sliku, da smo prelaskom iz centra grada na Novi Beograd, definisanjem stajališta „Jug” mi za sada zaokružili nešto što je u ovoj fazi najvažnije, zaključuje gradski sekretar za saobraćaj Bojan Bovan.

Stanica
foto: Beograd.rs

Posebni autobusi gradskog prevoza sa autobuske stanice „Jug” razvoziće putnike koji budu želeli da idu put Slavije.

Bonus video:

03:29

Nova autobuska stanica radi punom parom, danas čak 1.250 polazaka! Evo kako da stignete ovde i na koji način da kupite kartu

(Espreso/Gradonačelnik.Beograd.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.